<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
B2B Buyer Study

B2B Buying Study: Miten B2B-päättäjät ostavat yli 50 000 euron hankintoja?

Päättäjät kokevat, että suurissa hankinnoissa on kehitettävää erityisesti ostamisen alkuvaiheessa. Samalla päätöksenteko monimutkaistuu ja siihen osallistuu yhä useampia henkilöitä. Miten huomioit nämä asiat myynnissä ja markkinoinnissa?

 

Lataa Mavenfirstin B2B Buying Study 2023 ja tiedät, miten B2B-päättäjät ostavat yli 50 000 euron hankintoja ja mihin markkinoinnissa ja myynnissä kannattaa panostaa. Tutkimusta varten haastateltiin 70 yrityspäättäjää suomalaisista suurista yrityksistä, joiden vuosittainen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. 

 

Tutkimusraportti käsittelee tarkemmin seuraavia aiheita:

  • Miten suuret hankinnat saavat alkunsa?
  • Mistä vaiheista ostaminen koostuu ja miten päättäjien aika jakautuu näiden vaiheiden välillä?
  • Missä vaiheessa toimittaja halutaan ostoprosessiin mukaan?
  • Kuinka suuri päätöksentekojoukko laajoissa hankinnoissa on? 
  • Mitä kanavia päätöksentekijät hyödyntävät tiedonhaussa?

Tutkimusta varten haastateltiin 70 yrityspäättäjää suomalaisista suurista yrityksistä, joiden vuosittainen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. Vastaajat kuuluvat yrityksen johtoryhmään (50 %) ja ovat liiketoimintajohtajia (17 %) tai muita hankintoihin osallistuvia päättäjiä (33 %). Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus marras–joulukuussa 2022.

Tutkimusraportin lataus:

Tutkimusraportin lataaminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tutustu rekisteriselosteeseemme.