<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1268201939863114&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

 

 

Tutkimus: Markkinointi complex sale -ympäristössä 2022

 

 

Miltä näyttää markkinointi complex sale -ympäristössä Suomessa? Millaisia haasteita markkinointipäälliköt kohtaavat? Entä mihin tulevaisuuden investoinnit painottuvat?

 

Näihin kysymysiin lähdimme hakemaan vastauksia markkinointipäättäjille suunnatulla haastattelututkimuksella. Toteutimme yhdessä Taloustutkimuksen kanssa kyselytutkimusen suomalaisissa complex sale -ympäristössä toimivien B2B-yritysten markkinointipäättäjille. 

 

Lähes 70  IT-, teollisuus- ja asiantuntijayrityksen markkinointipäättäjän vastukset antavat kattavan kuvan siitä, millainen on complex sale -markkinoinnin tila Suomessa tällä hetkellä.

 

Lataa tulokset PDF-raporttina >>

 

Kuuntele analyysimme tutkimustuloksista webinaaritallenteelta >>

Niko Hiljanen

 

highlight-pattern
highlight-pattern highlight-pattern
Kuvaus 8.4.2021_2469

Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin puhelinhaastatteluina Taloustutkimuksen toimesta marras-joulukuussa 2021. Tutkimusta varten haastateltiin 67 markkinointipäättäjää yrityksistä, joiden myynti- ja markkinointi kohdistuu B2B-kohderyhmiin complex sale -ympäristössä ja joiden vuotuinen liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa.

Tutkimuksen keskeiset löydökset: 

 

  • Markkinoinnilla saadaan aikaan liiketoimintaan vaikuttavia tuloksia, mutta niiden mittaaminen ja osoittaminen on haastavaa.

  • Markkinointi-investoinnit Suomessa ovat kansainvälistä vertailua selvästi pienempiä.

  • Account based -markkinoinnin suosio kasvaa edelleen.

HubSpot Video

 

Harmaa pattern - lapinakyva tausta

Complex sale -markkinointipäättäjien tärkeimmät onnistumisen mittarit:

• Liidien määrä ja laatu
• Myynnin onnistuminen, kaupat ja kasvu
• Tunnettuuden ja näkyvyyden kasvu

 

Markkinoinnin mittaamisen haasteet:

 

Useissa markkinointiorganisaatioissa painitaan erityisesti markkinoinnin liiketoiminnallisen vaikuttavuuden osoittamisessa. Suurimmiksi haasteikseen markkinoinnin mittaamisessa vastaajat mainitsivat puutteet teknologiassa, myynnin ja markkinoinnin yhteistyön kankeuden ja haasteen löytää sopivia mittareita. 

 

Markkinoinnin tärkeimmät investoinnit 2022:

Markkinointihenkilökunnan osaaminen ja koulutukset (1)
Pitsikuvio

Lataa PDF-raportti tutkimustuloksista

 

Olemme koonneet tutkimustuloksista kattavan raportin, joka antaa laajan kuvan siitä, mihin IT-, teollisuus- ja asiantuntijapalveluiden markkinointi on kehittymässä ja millainen markkinoinnin rooli on organisaatiossa. 

Täytä alla olevalle lomakkeelle tietosi, niin lähetämme raportin sinulle sähköpostitse.

 

Tilaa raportti sähköpostiisi:

Pitsikuvio